Slučajno pitanje

Slučajna pitanja se mogu dodati bilo kojoj kategoriji.

Kada testu dodate slučajno pitanje, ono će prilikom svakog pokušaja rešavanja testa biti zamenjeno nasumično odabranim pitanjem iz iste kategorije.

To znači da će različiti sludenti vrlo verovatno dobiti različite kombinacije pitanja kada budu pokušali da reše test. U slučaju da je studentima dozvoljeno da više puta rešavaju isti test, svaki od pokušaja će se odnositi na novi odabir pitanja.

Isto pitanje se nikad neće pojaviti dva puta u okviru jednog generisanog testa. Ako u testu predvidite više slučajnih pitanja, uvek će realna pitanja koja ih zamenjuju biti međusobno različita. Ukoliko pomešate slučajna sa običnim pitanjima (obaveznim za svaki pokušaj rešavanja testa), nasumično odabrana pitanja će biti pažljivo odabrana, tako da ne dođe do dupliranja nekog od obaveznih pitanja. Sve ovo implicira da je neophodno obezbediti dovoljnu količinu pitanja za svaku kategoriju iz koje se biraju slučajna pitanja, jer će u protivnom studentima biti prikazana suptilna poruka o grešci. Što je veći broj pitanja na raspolaganju u nekoj kategoriji, to je veća verovatnoća da studenti dobiju različite kombinacije pitanja pri svakom pokušaju rešavanja testa.

Ocena dobijena za nasumično odabrana pitanja biće skalirana tako da maksimalna moguća ocena ostane ona koju odaberete za slučajno pitanje.

Indeks svih datoteka pomoći
Prikaži ovu pomoć na jeziku: English